top of page

JOS

20200103_WBTUM-86_edited.png

Krijgt nooit een gitaar van Sinterklaas. Krijgt op zijn 12de kippenvel van een optreden van 2 Chiro-leiders (2 gitaren, 2 stemmen) op een zonnige zondag tijdens een jeugdmis in zijn geboortedorp Vlijtingen, keert vervolgens zijn spaarpot om en koopt zijn eerste gitaar (Eko, 12-snarig!). Met eeuwige dank aan Paul en Jean die uit vrije wil en geheel gratis de nobele taak op zich nemen om gitaarlessen te organiseren. Uit het groepje prille gitaristjes groeit al snel een orkestje, aangevuld met een drummer en een orgelist.

 

Onder de groepsnaam Purple Jupiter evolueert dit tot een wat ruiger rockbandje met elektrische gitaren. Eeuwige dank, alweer, aan muziekhandel Leenders in Heusden-Zolder die na enig aandringen dan toch maar die vuile oude Fender Jaguar cadeau doet bij de aankoop van zijn eerste 2de hands gitaarversterker. F*ck Sinterklaas.

 

Geïnspireerd door plaatselijke idolen als Clown en Womega sleutelen ze aan een repertoire in de symfonische rock-sfeer. Lange nummers, veel overgangen, veel solo’s, matig succes (Gibson Les Paul Goldtop / Orange).

Uit Purple Jupiter ontstaat Four Square, dat vervolgens vervelt tot Once Four. Leerrijke periode waarin de muziekinteresse breder wordt met funky en jazzy stuff.

 

Richt in de jaren ’80 mee de groep Kazoing op die al snel potten zal breken met zijn eigenzinnige “snock-rock”-nummers (Ibanez Roadstar II / Session). Met Genkse frontvrouw Heidi Boumans winnen zij in 1987 de Vacature wedstrijd in Bree. Hieruit volgt een resem mooie optredens op festivals (Breekend, Suikerrock, Rockrijk,…). Omwille van een platencontract verandert de groepsnaam in To Be Louise.  Ze brengen 3 singles uit hetgeen resulteert in een aantal live radio-optredens en een deelname aan de Baccara-beker in 1990 met live TV-optreden. Door het uitblijven van airplay en gebrek aan optredens komt er begin nineties een einde aan To Be Louise. Meer info op genkeration.be en YouTube.

 

In de coverbands Kn’tch en Gaz Plonché, eventjes ook B-Nuts, speelt hij vervolgens honderden gigs overal in Vlaanderen (maar meestal in de omgeving van Riemst!) op feestjes en kermissen, in cafeetjes en zaaltjes.

 

Met de power-coverband Wham Bam Thank U M’am, die groeide uit het Genkse Lee & The Moncello’s speelt hij momenteel met plezier de pannen van het dak in Genk en omstreken! Te volgen, deze band!

(Fender Stratocaster / Peavey Delta Blues)

bottom of page